Kategorier

Midsommertærte

300 g smør
1 ½ dl sukker
3 æggeblommer
saften fra 1 appelsin
skallen fra 2 appelsiner
1 pose mandelflager
2 l jordbær
1 pakke store lagkagebunde

Rør fedtstoffet blødt, tilsæt sukker og æggeblommer og rør det hele let og luftig. Riv det yderste af appelsinernes skal og kom halvdelen i smørcremen. Pres appelsinen og hæld safte i smørcremen. Rør godt rundt og smag til med resten af appelsinskallen. Rist mandelspånerne i en stegepande eller på en plade i ovnen ved 175 grader i ca 8 min. Skyl jordbærrene. Skyl jordbærrene. Nip en fjerdedel af dem og skær disse i skiver. Læg en lagkagebund på et fad, bred lidt appelsincreme på og dæk med skivede jordbær. Gentag dette med endnu en bund, creme og jordbær. Læg den øverste bund på og tryk den lidt til. Bred resten af appelsincremen over tærten og på kanten. Dæk kanten med mandelflager. Pynt med halve jordbær og læg resten af jordbærrene rundt om tærten. Lad fadet stå koldt til serveringen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>