Kategorier

Marengs-is med chokolade og hindbær

6 personer

Chokoladeis:
1 dl æggehvide
50 g sukker
75 g mørk bitter chokolade

Cognacparfait:
4 æggeblommer
40 g flormelis
1-2 spsk cognac
6 dl piskefløde

Hindbær i sirup:
150 g frosne hindbær
75 g sukker

Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad og køl den af, uden den stivner. Hak den anden halvdel groft. Pisk æggehviden meget stiv, kom sukkeret i og pisk til massen er sej. Vend den smeltede chokolade forsigtigt i. Drys en randform på ca. 24 cm med den hakkede chokolade og fyld marengsmassen i. stil straks i frysenen. Pisk æggeblommerne sammen med flormelis. Stil det i en skål over vandbad og pisk til massen er let og cremet ikonsistens. Tag skålen af og pisk, til massen er kold. Rør cognacen i. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Fyld cognacparfaiten over den allerede frosne marengs-is og frys yderligere 3 timer.

Si saften fra de optøede hindbær over i en lille pande eller gryde og bring den i kog sammen med sukkeret. Lad det koge kraftigt i 2-3 minutter, tag panden fra blusset og lad det køle lidt af, inden hindbærrene vendes forsigtigt i. Ved serveringen vendes isen ud på et fad og garneres med lune hindbærsirup.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.