Kategorier

Mandelrand

(6 personer)

275 g mandler (ikke smuttede)
6 bitre mandler
4 æggehvider
200 g sukker

2-3 slags “frugter af sæsonen”

Det er ikke nemt at bringe en mandelrand helskindet til verden, derfor skal formen (ca. 12 dl.) smøres ekstra omhyggeligt.
Brug fingrene, når dullen skal fordeles i et jævnt lag, så går det nemmere.
Blend mandlerne. Drys et lag af mandelmelet i formen, så det dækker godt.
Pisk hviderne halvstive, tilsæt 2 spsk sukker og pisk videre, indtil de er rigtigt stive. Vend sukker og mandelmel i massen og læg den forsigtigt i randformen.
Bag 45 min ved 175º.
Vend formen og lad den ligge nogle min. før du forsigtigt løsner kagen fra formen.
Lad den køle af.
Randen kan bages flere dage i forvejen og gemmes i en plastpose i køleskabet.
Server med letfrossen råcreme og sukkerslør.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>