Kategorier

Mandelcreme med druer

12 personer

150 g mandler
4 æg
6 blade husblas
85 g sukker
1 dl sherry eller madeira
½-¾ liter piskefløde
½ kg grønne druer

Skold, smut og mal mandlerne i food processor eller hakk dem meget fint med kniv. Læg husblas 10 minutter i koldt vand. Pisk æggeblommerne med sukker. Smelt husblasen over meget svag varme med den smule vand der hænger ved. Rør sherry eller madeira i den smeltede husblas og pisk den i æggemassen sammen med de malede mandler. Pisk æggehvider og fløde hver for sig og tag lidt flødeskum fra til pynt og vend resten i æggecremen sammen med hviderne. Skyl og flæk druerne, fjern kerner og bland druerne med mandelcremen i portionsglas. Pynt med flødeskum og enkelste druer. Cremen kan laves dagen før og stå tildækket i køleskab. Den fordeles i glas og pyntes kort før serveringen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.