6-8 personer
1 kg nakkekam uden fedt og svær
1 porre
10-12 hele sorte peberkorn
2 bouillonterninger
10 blade husblas
Sæt kødet over i så meget vand, at det lige dækker, og bring det langsomt i kog. Fjern skummet og tilsæt peberkorn, bouillonterninger og porre, skåret igennem et par gange. Koges ved svag varme 1 timme og 20 minutter. Lad kødet stå 30 minutter i suppen, før det tages op og skæres i terninger. Si suppen, smag den til og mål, hvor meget der er. Beregn 10 blade husblas til ½ liter suppe. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Vrid den op og smelt den i noget af suppen, før den blandes med resten af suppen. Drys kødet med salt og peber efter smag og læg det i en form eller skål. Hæld suppen ved til den dækker, og lad den afsvale før den sættes i køleskabet. Kan dagen efter vendes ud af skålen. Serveres med rugbrød, sennep og rødbeder.