Low-cal 4 personer
1 spsk sukker
50 g groft salt
1 kylling (ca 1,2 kg)
Kogelage:
1½ l vand
1 gulerod i skiver
1 zitauerløg
10 peberkorn
Ostesauce:
2 spsk hvedemel
3½ dl mælk
75 g blå- og hvid skimmelost uden skorpe i tern
½ tsk citronsaft
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør:
Kartofler
minimajs
sukkerærter
gulerødder
Bland sukker og salt sammen. Gnid kyllingen ind i blandingen udvendigt og indvendigt. Læg den tildækket i køleskabet i ca 1 døgn.
Kogelage: Skyl kyllingen og kog den i lagen ved svag varme i ca 45 min.
Ostesauce: Pisk melet og mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt ostetern og kog saucen i ca 2 min til osten er smeltet. Smag den til med citronsaft, salt og peber.
Ved serveringen: Skær kyllingen i 4-6 stykker og hæld lidt af saucen over. Server resten i en skål ved siden af.