Kategorier

Lammesteg med timiankartofler og ratatoulle

Hovedret, lammekød 4 personer

1 lammekølle
1200 g kartofler i skiver
Citron
Olie
Salt & peber
Rasp
Fint hakket persille
Hvidløg
Timian
2 dl lammebouillon
2-3 dl purede tomater
evt. Hvidvin

Smør en lille bradepande eller et ovnfast fad og læg skivede kartofler i bunden. Drys med salt, peber og timian mellem lagene og dryp med olie. Gnid lammekøllen med citron, salt og peber, smør den med en blanding af smør, rasp og finthakket persille, hvidløg og evt revet citronskal og læg den oven på kartoflerne. Sæt den i ovnen ved 225° i 15 min. Dæmp varmen til 160° og steg videre i ca. 45 min. Tilsæt 2 dl lammebouillon og steg videre i 30-45 min. Tilbered ratatoullen i en gryde sammen med lidt bouillon eller hvidvin samt 2-3 dl purede tomater.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.