Hovedret, Lammekød – Personer: 4
Lammekød af ryg eller kølle, 4 til 6 skiver
Smør
1 ts Salt
1/4 ts Peber
1 ts Timian
1 Citron
Puds kødet af og skær nogle snit i fedtkanten, så holder kødet bedre faconen under stegning. Varm stegepanden op, og lad smørret blive nøddebrunt. Læg kødet på, og steg det 4-5 min. på hver side, afhængig af kødets tykkelse og hvor gennemstegt man ønsker det. krydr efter bruningen med salt, peber og timian. Skyl citronen og skær den i både. Server kartoffelmos eller pandestegte kartofler til, samt en blandet grøn salat.
Tips: Til denne ret kan bruges lammekoteletter, skiver af lammehals eller skiver af køllen. Kødet er i alle tilfælde så mørt at det kan pandesteges.
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Kilde: Michael Aggerholm, 30 Aug 93