1 kg udbenet lammebryst
1 løg
4 fed hvidløg
1 stort bundt persille
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk stødt eller knust tørret rosmarin
2 blade husblas
Saltlage:
2 l vand
300 g salt
50 g sukker
Til kogning:
en bouquet garni af 1 kvist timian
1 – 2 persillestilke
1 laurbærblad
Tilberedningstsid: ca 45 min
Saltning: ca 1 døgn
Kogetid: ca 1 time
Pil løget og hvidløgsfed og hak begge dele fint.
Persille skylles, rystes grundigt tør og hakkes groft.
Bland persille, salt peber og rosmarin. Bred kødet ud på et bræt. Fordel først det hakkede løg, derefter de hakkede hvidløgsfed og til sidst krydderblandingen over hele kødstykket. Læg de 2 blade husblas ovenpå. Derefter rulles kødet sammen til en pølse og sys og snøres som beskrevet under flæskerullepølse.
Kog og afkøl saltlagen og lad rullepølsen ligge ca 1 døgn i lagen, hvorefter den lægges i en gryde, overhældes med frisk vand, tilsættes en bouquet garni og koges ca 1 time for ganske svag varme og under tætsluttende låg.
Lad den færdigkogte pølse køle en smule af i kogesuppen, hvorefter den lægges i pres som beskrevet under flæskerullepølse.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt