Kategorier

Lammelabskovs

Hovedret, Lammekød, Gryderet – Personer: 4

800 g Lammekød uden ben
200 g Tørrede brune bønner
1 ½ ts Salt
½ ts Peber
1 ts Timian
1 Laurbærblad
3 Store kartofler
150 g Selleri
150 g Gulerødder
3 Løg

Bønnerne lægges i blød natten over i vand. Kødet afpudses og skæres i tern. Benene gemmes. Læg bønner og ben i en gryde, tilsæt krydderier og hæld så meget vand på at det dækker. Kog op, og skum omhyggeligt. Kog under låg ca. 1 time. Alle grønsagerne renses og skæres i tern. Tag benene op og tilsæt grønsager og kød og kog til kødet er mørt, ca. 30 min. Smag om nødvendigt til med extra krydderier. Serveres med brød.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer + Udblødning af bønner.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.