Dej:
smør til formen
rasp
2 æg
2 dl sukker
2 3/4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g smør
1 dl vand
1 lille dåse ananas
Ananasfromage:
2 æg
2 spsk sukker
4 blade husblas
1½ dl ananasvæde
saften af 1 citron
2 dl piskefløde
Smør en form med løs bund, ca 2 l, og drys den med rasp. Pisk æg og sukker luftig, bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Smelt fedtstoffet, lad det køle og rør det i dejen sammen med vandet. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader på nederste rille i ca 35 min.Lad kagen køle inden du tager den ud af formen. Pisk æggeblommer og sukker luftig til fromagen. Læg husblasen i lidt vand i ca 5 min, kram vandet ud og smelt den over svag varme. Tag kasserollen fra varmen og tilsæt ananasvæde samt citronsaft. Hæld blandingen i æggemassen under omrøring. Pisk fløden og derefter æggehviderne til hårdt skum. Rør først fløden og derefter æggehviden i massen. Skær kagen i tre bunde og gør formen ren. Læg den nederste bund i formen og bred 1/3 af fromagen over. Dæk med næste bund, bred fromagen over, læg den sidste bund over og slut med fromage. Tag tærten ud af formen og pynt den med ananasstykker.