Kategorier

Himmelsk tærte

Dej:
smør til formen
rasp
2 æg
2 dl sukker
2 3/4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g smør
1 dl vand
1 lille dåse ananas

Ananasfromage:
2 æg
2 spsk sukker
4 blade husblas
1½ dl ananasvæde
saften af 1 citron
2 dl piskefløde

Smør en form med løs bund, ca 2 l, og drys den med rasp. Pisk æg og sukker luftig, bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Smelt fedtstoffet, lad det køle og rør det i dejen sammen med vandet. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader på nederste rille i ca 35 min.Lad kagen køle inden du tager den ud af formen. Pisk æggeblommer og sukker luftig til fromagen. Læg husblasen i lidt vand i ca 5 min, kram vandet ud og smelt den over svag varme. Tag kasserollen fra varmen og tilsæt ananasvæde samt citronsaft. Hæld blandingen i æggemassen under omrøring. Pisk fløden og derefter æggehviderne til hårdt skum. Rør først fløden og derefter æggehviden i massen. Skær kagen i tre bunde og gør formen ren. Læg den nederste bund i formen og bred 1/3 af fromagen over. Dæk med næste bund, bred fromagen over, læg den sidste bund over og slut med fromage. Tag tærten ud af formen og pynt den med ananasstykker.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.