Kategorier

Kylling med peanuts

4 personer

1 kylling (1500 g)
1 tsk. paprika
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt ingefær
peber
salt
2 spsk olie
4 dl peanuts
100 g smør
et par skiver tørt franskbrød

Bland olie, paprika, ingefær, salt og cayennepeber. Mal 2 dl peanuts i blenderen, og kom halvdelen i den førnævnte blanding. Vask og tør kyllingen. Gnid den indvendigt med salt og peber, og sæt den op. Gnid den udvendig med den førnævnte blanding. Steges 1½ time i ovnen ved 200 C. Bland resten af de malede peanuts med 100 g smør og smag til med salt. Rist franskbrødet og dæk det med peanutsmørret. Bag det ristede franskbrød øverst i ovnen, til smørret er brunt og boblende. Rist de resterende nødder gyldne. Læg kyllingen på fad, arranger brødet udenom og drys med de ristede peanuts.

Kilde: Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.