Kategorier

Kylling i urtehvidløgssauce

6 personer

1 stor fritgående kylling på ca 2kg
4-5 spsk grofthakkede blandede krydderurter
2 fed hakket hvidløg
1 spsk olieveolie
salt
peber
1 spsk vineddike

Til stegning:
2½ dl bouillon eller vand
1 delt løg

Sauce:
2 spsk olieveolie
2-3 spsk hakkde blandede krydderurter

Løsn skindet fra kyllingkødet. Begynd nederst ved brystbenet og lad fingrene glide opad under skindet og ud mod lårene. Miks krydderurterne, hvidløg, olivenolie, vineddike og lidt saltog peber i blenderen eller med stavblender. Fordel urtebalndingen under skindet og galt det ud. Drys kyllingen med salt og peber. Læg den i en lille bradepande og brun den 10 minutter ved 225 grader. Dæmp varmen til 180 grader. Hæld bouillon eller vand ved og læg løget i bradepanden. Steg kyllingen ca 1 time, stik i den tykke del af låret, kødsaften skal være klar. Tag kyllingen ud og hæld skyen i en gryde. Lad den stå et øjeblik og skum fedtet af. Varm skyen op og pisk olieveolie i, konsistensen bliver bedst med stavblender. Smag skyen til med salt og peber og kom de hakkede krydderurter i.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.