Kategorier

Krydrede oksespid

4 portioner

500 g Hakket oksekød (8-12% fedt)
2 dl Vand
½ Fed presset hvidløg
½ tsk Stødt kanel
100 g Sandwichbrød
5 spsk Finthakket persille
Peber
1 spsk Smeltet smør

Tilbehør:
Yoghurt, evt. afdryppet
1 Agurk
1 Bdt. klippet dild
lidt revet løg
salt og peber

tomatbåde dryppet med kryddereddike, drysset med salt og hakket løg
Brødet plukkes i småstykker, overhældes med vand i en røreskål og trækker i 10 min. Oksekød, persille, hvidløg, salt og peber samt kanel røres i. Farsen deles i 12-16 dele, formes som cigarer og sættes på små træspid. Kødet pensles med smeltet smør. Spiddene steges i ca. 10 min. øverst i en 250 grader varm ovn. Alternativt formes farsen til 8-10 ovale bøffer, der pensles og steges i 15. min. Yoghurten smages til og blandes med tern af agurk, der er flækket og skrabet fri for kerner. Salaten pyntes med klippet dild og serveres til kødet sammen med løse ris og tomatsalat. Denne ret er velegnet til frysning.

Kilde: Let Nok, Levnedsmiddelstyrelsen 1994 Kenneth Skovly Pedersen, 17 Dec 94

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>