Kategorier

Krabbepaté

450 g krabbekød (halvt klør, halvt krop)
175 g usaltet smør
4 æggeblommer
4 spsk piskefløde
3 spsk halvtør sherry
4 skiver frisk parmesanost
tabascosauce
citronsaft

Smørret smeltes i en gryde, der er stor nok til at rumme alle ingredienserne. Alt krabbekødet røres i (man kan til nød bruge frossent krabbekød). Det varmes op ved svagt blus og røres sammen. Æggeblommer, fløde og sherry piskes sammen og hældes i krabbeblandingen. Opvarmningen fortsættes under omrøring til saucen er jævn. Det hele foregår ved svagt blus, for saucen skulle nødig skille. Tilsæt osten og lad den smelte. Gryden fjernes fra varmen, der smages til med tabascosauce og citronsaft. Lad det køle af.
Der røres grundigt i blandingen en sidste gang, og den hældes over i et gratinfad og stilles koldt i 6 timer eller natten over. Spises på varmt ristes brød med smør, selv om smørret sagtens kan undværes.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.