Hovedret, Svinekød, Koteletter – Personer: 6
6 Svinekoteletter
3 skive Skinke
250 g Champignon
2 Løg
1 spsk Hakket persille
6 spsk Vermouth eller hvidvin
100 g Cremefraiche
50 g Margarine
Salt, peber
Brun koteletterne og tag dem op.
Løg og champignoner hakkes og brunes i stegeskyen, til væsken fra champignonerne er fordampet. Skær skinken i terninger og kom dem på panden sammen med vermouthen. Lad det småsnurre nogle min.
Klip alu-folie i stykker der er lidt større end koteletterne. Læg hver kotelet på et stykke folie og fordel blandingen over. Kom en skefuld cremefraiche og lidt persille på og fold folien sammen med opadbukkede ender.
Bag koteletterne i ovnen ved 250 grader i 15 min Server med stegte kartofler eller løse ris.
En god, fyldig hvidvin passer bedst til denne ret, f.eks. en hvid Bordeaux eller en Sauvignon Blanc (Fum‚ Blanc) fra Californien eller Sydamerika.
Kilde: Andre Dewald, 27 Oct 93