Tærter 4 personer
Dej:
75 g smør
100 g hvedemel
50 g grahamsmel
150 g revet cheddar ost
½ tsk salt
1½ dl vand
Fyld:
150 g groftrevne gulerødder
200 g hakkede zittauer løg
50 g fintsnittede porrer
75 g bacon
25 g smør
2 tsk friskhakket timian
4 spsk mel
3 dl mælk
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Tilbehør: Salat af:
1 kinakål (snittet)
4 tomater (skåret i både)
1/4 agurk (skåret i tern)
2 æbler med skræl (skåret i tern)
1 ds majs
2 dl frosne ærter
4 gulerødder (skåret i skiver)
Eventuelt dressing:
Heidelberg med cremefraiche
Dej: Smulder smørret i melet tilsæt ost, salt, vand og saml hurtigt dejen.
Fyld: Svits bacon i gyldent smør i en gryde tilsæt gulerødder, løg, porre og timian drys melet over og hæld mælken i under omrøring kog fyldet igennem og smag til med salt og peber.
Rul dejen ud til 2 runde plader ( bund + låg ) læg bunden i en tærteform ( ca. 22 cm i diameter ) fordel fyldet ovenpå læg låget over fyldet prik låget med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen ved 200°c i ca. 30 minutter.
Bemærk, hvor der er skrevet “smør” menes smør og ikke kærgården eller lign. olie / margarine.