Kategorier

Kammerjunkere

Antal: ca. 90 stk.

4 dl hvedemel
½ spsk bagepulver
125 g smør
¾ dl sukker
2 tsk vanillesukker
1 helt æg
2 spsk mælk

Kammerjunkere er til andet en koldskål, der er nemme at lave, og det bliver til en pæn dåse kager i løbet af kort tid.
Sukkeret kan sagtens udskiftes med sødemiddel, men mængden må man læse sig til på sødemidlets emballage.
Bland mel og bagepulver i en skål. Skær smørret i terninger og gnid dem sammen med melet.
Kom sukker, vanillesukker, æg og mælk i skålen og ælt dejen sammen med hænderne. Stå ikke og fald i staver, så bliver dejen for varm. Klister dejen til fingrene, renser du dem med lidt mel.
Drys mel på bordet og del dejen i to portioner. Tril hver portion i en lang pølse. Skær dem i ca. 45 stykker og tril dem til små kugler.
Sæt kuglerne med lidt afstand mellem, de hæver jo, på to bageplader med bagepapir.
Bag kuglerne meget let gyldne på midterste rille, en plade ad gangen. Køl kagerne så meget af, at du kan røre ved dem.
Skru ovnvarmen ned til 150º.
Skær kuglerne igennem med en kniv ligesom krydderboller og læg dem tilbage på pladen med den overskårne side opad, nu må de gerne ligge tæt og i trængsel.
Nu skal kammerjunkerne i ovnen, til de er gyldnenbrune og gennemtørre, det varer ca. ½ time, men prøv at brække en igennem for at se, om den er gennemtør.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>