Kategorier

Indbagt entrecôte med champion

Hovedret, festmad, oksekød 4 personer
 
4 entrecôte
Salt og peber
250 g markchampignoner
1 dl rødvin
1 bundt hakket persille
4 frosne butterdejsplader
1 æg til pensling

Forslag til tilbehør:
Kogte kolde kartofler i skiver, blandet med f.eks. ærter, grøn peber, tomater og hovedsalat.

Pisk en dressing sammen af citronsaft, 1 spsk olie, honning, salt og peber og hæld over.

Server også lune flütes til.

Entrecôterne vendes hurtigt på en tør pande, drysses med salt og peber. Fedtkanten fjernes. Champignonerne hakkes fint og svitses på en hed tør pande under omrøring til de væder. Rødvin og persille tilsættes og blandingen koges ind til den er “tør” og fordeles på kødstykkerne. Butterdejen optøs og hver plade rulles ud i ca. 20×20 cm. Entrecôterne pakkes ind i butterdejen der pensles godt med sammenpisket æg. Bages ca. 15 min ved 225° på midterste ovnribbe.

Tilberedningstid: 40 min heraf arbejdstid: 20 min

Energi pr. Pers: 3240 kilojoule (775 kcal)

Energifordeling: protein 23% – 43 g kulhydrat 44% – 84 g fedt 31% – 27 g alkohol 2% – 2 g

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.