Kategorier

Entrecôtes med tomater og oregano

Italiensk, hovedret, kim 4 personer

500 g fuldmodne tomater
2 fed hvidløg
4 entrecôtes (a ca. 200 g)
4 spsk olivenolie
1 tsk oregano (helst frisk)
Salt
Peber

Denne ret, er meget afhængig af at man de tomater man bruger, de skal helst være fuldmodne og aromatiske tomater, så er det en himmerigsmundfuld.

Tomaterne dyppes et øjeblik i kogende vand og flås, halveres og befries for kerner og stilkfæste og hakkes groft.

2 spsk. olivenolie varmes kraftigt på en pande, og bøfferne steges brune (ca. 3-4 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen og ens smag). Bøfferne tages af panden og holdes varme.

Resten af olien kommes på panden, hvidløgsfeddene svitses let, men må ikke blive brune. Når man har svitses dem nok tages de op. Tomaterne kommes på panden, krydres med oregano, salt og peber og koges ind under omrøring i ca. 5 minutter. Bøfferne lægges i saucen et øjeblik, inden de serveres.

Som tilbehør serveres en groft landbrød som kan bruges til at dyppe sovsen op med, og gerne en kraftig rødvin.

Kilde: Kim Lykkegaard 04-05-1997

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>