Kategorier

Hyldeblomsttærte

Dej:
3 æg
1 ½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
hele ristede valnødder
citronmelisse

Fyld:
2 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl ufortyndet hyldeblomstersaft
5 blade husblas
3 dl piskefløde

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, ca 5 min. Tilsæt hvedemel og bagepulver rør rundt til dejen er uden klumper. Læg bagepapir i en bradepande, hæld dejen i og bred den ud til en firkant på 25*30 cm. Bages ved 250 grader på nederste rille i ca 5 min til den er gennembagt og har fået lidt farve. Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten. Tag den ud og lad den køle på en bagerist. Træk papiret af og læg kagen på et fad. Pisk æggeblommer og sukker til fyldet luftigt. Tilsæt hyldeblomstersaft. Læg husblas i koldt vand mindst 5 min. Pisk fløden stiv. Kram husblasen godt, læd den i en skål og smelt den i mikroovn i ca 10 sek. Hæld husblasen i æggemassen og rør godt rundt. Tilsæt flødeskum. Rør med lette tag og lad massen stå lidt til den begynder at blive fast. Bred massen ud på kagebunden i et jævnt lag. Lad tærten stå koldt mindst 4 timer. Pynt med valnøddekerner og citronmelisse.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>