Kategorier

H.C. Andersen kage

600 g mel
300 g smør
75 g sukker
2 æg
2 dl kold mælk
50 g gær

Fyld – Remonce:
200 g smør
200 g sukker
lidt kardemomme

Pynt:
Smeltet smør og sukker

Gæren røres ud i den kolde mælk, mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. 1/3 del af dejen formes til en kugle,

og resten deles i 4 lige store stykker, som hver formes til kugler og hviler et par min. Den store kugle rulles ud til et firkantet stykke lidt mindre end bradepanden 30*40 cm. Strø lidt mel

på bordet, når de skal forme og rulle dejen, tril dejen omkring kagerullen, når de skal flytte den, så den er let at anbringe i bradepanden. Det rullede dejstykke anbringes i den smurte

bradepande og trækkes, således at det når et par cm op af siderne. 1/3 del af remoncen smøres jævnt ud over dejstykket. Hver af de resterede 4 dejkugler rulles ud til stykker på 12*40 cm.

Resten af remoncen fordeles på de 4 stykker og smøres ud. Hvert stykke rulles sammen fra den brede side til en pølse og anbringes med passende afstand i bradepanden. Med en saks klippes snit

med ca 3 cm mellemrum i hver af disse pølser, og disse snit skubbes skiftevis til højre og venstre, således at bunden dækkes. Hæves til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket. Stryges med

smeltet smør, og drysses med sukker og bages på ovnens midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 25 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>