Hovedret, Fisk – Personer: 4
600 g Slethvar, udskåret – pighvar kan også bruges
Olivenolie
Salt og peber
Lidt salt
150 g Parmaskinke – eller andet røget skinke
1 Bundt basilikum
50 g Pinjekerner
50 g Reven parmesanost
3/4 dl Olivenolie
2 Fed hvidløg
Fisken der skal grilleres, marineres først i en blanding af olivenolie, salt, peber og hakkede friske krydderurter i ca. 30 min. Herefter brunes fisken på en grill (grillpande, havegrill eller lignende) kan evt. steges færdig i ovnen. Grilleret fisk bliver oftest bedst, hvis den tilberedes både med skind og ben (det giver mere smag i fisken). Det er dog ingen betingelse.
Pesto: Basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesanost stødes i en morter eller køres til pur‚ på en blender, herefter tilsættes olivenolien. Smages til med salt.
Anretning: Tallerkenen stryges med et fint lag pesto, herpå midten lægges den grillerede slethvar på en top af tørristen parmaskinke skåret i fine strimler. Garneres med det rene kød af tomater uden skind og kerner. Hertil kan serveres pasta eller rissalat.
Kilde: Andre Dewald, 04 Aug 93