Kategorier

Pighvar i persille-bouillon med urter

1½-2 kg hel pighvar
250 g gulerod
250 g perillerod
250 g forårsløg
1-2 bundt persille
50 g smør
salt
peber

Tilbehør:
nye kartofler eller brød

Skrab fisken fri for skæl og slim og skær hoved, hale og finner af. Skræl gulerødder og persillerødder, rens forårsløgene og pluk persillen. Skyl skræller og stilke godt og kom dem i en gryde sammen med fiskeaffaldet og 1 liter vand. Giv det et opkog, skum urenheder af, tilsæt lidt salt og lad bouillonen simre 30 minutter. Lad den hvile endnu 15 minutter, før den sigtes forsigtigt over i en ren sauterpande eller fiskegryde. Imens skylles , tørres og hakkes persillen. Urterne skæres ud i passende stykker, og fisken deles i 8 eller 12 nogenlunde lige store stykker. Fisken pocheres i bouillonen 12-15 minutter og tages op og holdes varme. Bouillon sigtes, tilsættes urterne og simrer til de er møre. Rigeligt hakket persille tilsættes sammen med smør og evt. salt og peber. Fisken anrettes i varme, dybe tallekner med bouillon og urter ved. Giv nye kartofler eller brød til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>