1 brød
3 dl Lunkent vand
15 g Gær
½ tsk Groft salt
1 tsk Sirup
1 dl Brune hørfrø, knuste
2 tsk Plantemargarine
2 dl Majsgryn
1½ dl Quinua-mel
½ dl Kokosmel
3 tsk Maizena
2 dl Glutenfri grovbrødsmix
Tip: Hørfrøene knuses i en blender.
Gæren udrøres i vandet. Salt og sirup tilsættes, herefter tilsættes de øvrige ingredienser med undtagelse af grovbrødsmix. Dejen røres godt igennem, og hviler 3-5 minutter. Herefter tilsættes grovbrødsmix og dejen røres godt igennem igen. Bageformen smøres med plantemargarine, og dejen hældes i formen. Brødet hæver ca. 10-20 minutter afhængig af rumtemperaturen.
Bages ved 160-165° i 40-45 minutter, vendes derefter ud på en bagerist.
Kilde: Rie Møller, “Gluten – overfølsomhed og rigtig kost”.