Koteletter, Spinat – Personer: 4
4 tykke nakkekoteleletter
Fyld:
75 g valnødder
1 fed presset hvidløg
10 blade basilikum
½ tsk revet citronskal
1 knivspids salt
1 æg
Spinatbund:
2 porrer
1 spsk valnødde- eller olivenolie
3/4 kg frisk spinat (450g frossen)
1 fed presset hvidløg
½ tsk salt
peber
reven muskat
Der skæres en lomme i hver kotelet. Nødderne hakkes og blandes med hvidløg, fintklippet basilikum, citronskal, salt og sammenpisket æg. Fyldet fordeles i koteletterne, der lukkes med en kødnål. Porrerne deles i kvarte på langs, skæres i ca. 4 cm lange stykker og dampes i olien. Den rensede spinat slynges godt for vand og dampes med. Smages til med hvidløg, salt, peber og muskat. Fordeles i et ovnfast fad. Koteletterne brunes på tør pande eller i ½ spsk olie et par min. på hver side. Lægges over spinaten
Sættes i ovnen på midterste ovnribbe 15-20 min. ved 200°.
Kilde: Vinklub Nr. 1, november 1991. Andre Dewald, 07 Maj 93