Kategorier

Frikadeller med stuvet savoykål

Tid: Ca. 40 minutter

500 g hakket svinekød
salt
peber
1 dl havregryn
1 revet løg
2 æg
1½ dl mælk
smør og olivenolie til stegning

Tilbehør:
ca. 750 g kartofler
1 lille savoykål
1 spsk smør
2 spsk mel
ca. 3 dl mælk
salt
peber
reven muskat

Rør kødet sejt med salt og peber. Tilsæt havregryn, løg, æg og det meste af mælken og rør til en ikke for fast fars. Steg frikadellerne faste og gyldenbrune på en pande i olie og smør. Snit kålen fint og kog den 5 minutter i letsaltet vand. Hæld den i et dørslag og lad den dryppe godt af. Gem vandet. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk og lidt kålvand. Kog op og vend kålen i. Smag til med salt, peber og muskat og server frikadellerne sammen med kogte kartofler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>