Kategorier

Fløderand

4 blade husblas
2 æg
4 spsk sukker
½ L piskefløde
½ stang vanille

Udblød husblasen i koldt vand i 10 min.
Rør imens æggeblommerne hvide og skummende med sukkeret.
Kog 4 dl fløde op med den flækkede vanillestang, fjern denne, knug husblasen fri for vand og opløs den i fløden. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op under stadig omrøring, til den tykner – den må endelig ikke koge.
Lad cremen blive helt kold.
Pisk æggehviderne og resten af fløden stive hver for sig og vend forsigtigt først æggehviderne og så fløden i den kolde creme.
Skyl en randform med koldt vand og drys den med sukker. Hæld flødemassen i formen og lad den stivne i mindst 1 time.
Vend fløderanden ud på et fad og servér med frisk frugt eller kompot.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.