Kategorier

Farsret med kartofler

Hovedret 1 person

Fars:
200 g hakket skinkekød
1 spsk hvedemel
1 æg
1 hakket zittauerløg
2 fed knust hvidløg
½ tsk karry
3/4 tsk groft salt, frisk kværnet
½ dl mælk
2 dl ærter

Kartofler:
500 g store kartofler i tern
1 tsk groft salt
Frisk kværnet peber
2 tomater i skiver
½ tsk tørret basilikum
1 æg
1½ dl mælk

Pynt:
Persillekviste

Kartofler: Ca. 5 min ved fuld effekt.

Farsret med kartofler: Ca 15 min ved fuld effekt.

Fars: Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, hvidløg, karry, salt og friskkværnet peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Vend ærterne i til sidst. Lad farsen hvile tildækket og koldt i ca 30 min.

Kartofler: Læg kartoflerne i en rund form (ca 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen. Skub derefter kartoflerne ud i kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk mælk og æg sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.