Kategorier

Engelsk Chokolade-ostekage

Kager – Personer: 6

Bund:
200 g Digestive-kiks
100 g Smør
1 spsk Flormelis

Chokolade-Ostemasse:
200 g Flødeost, naturel
1½ dl Yoghurt, naturel
2 Æggeblommer
100 g Kogechokolade, mørk
1 tsk Vanillesukker
3/4 dl Piskefløde
4 stk Husblas
2  Æggehvider
50 g Flormelis

Gele:
150 g Hindbær, frosne
2½ dl Vand
2 spsk Flormelis
5 stk Husblas

Bunden: Smeltet smør blandes med de fint knuste kiks og flormelis. Tryk det godt sammen i bunden af en springform.

Ostemassen: Ost og yoghurt piskes sammen til cremen er helt fri for klumper. Rør æg og vanille i. Smelt chokoladen over vandbad, afkøl, og rør den i cremen. Fløden piskes ret stiv og vendes i. Den udblødte, smeltede husblas tilsættes under omrøring. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt flormelis, og pisk til de er helt stive. Vend dem i ostemassen, og hæld det over kiksebunden. Glat cremen jævn, inden kagen stilles i køleskab 6-8 timer eller natten over.

Geleen: Hindbærene blendes med vand og flormelis, inden den udblødte, smeltede og afkølede husblas røres i. Hæld geleen over ostekagen, og stil den atter i køleskabet, til geleen er stivnet, 1-2 timer.

Kilde: Johny Hansen, 25 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.