Kategorier

Engelsk æblepie

Til 6-8 personer

Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Fyld:
¾ kg æbler
1 spsk mel
140 g sukker
50 g brun farin
1 tsk kanel
½ tsk muskat
50 g rosiner
75 g mandler
reven skal og saft af 1 citron
reven skal af ½ appelsin

Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne. Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler. Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft. Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. Rul den store ud og beklæd et smurt ovnfast fad el. springform. Forbag ved 200C i 10 min. Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden. Kom smørklatter i mellem. Rul den anden del ud og læg på som låg. Bag ved 200C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.

Serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Kilde: Maiken Schmidt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.