Bagning, Desserter – Personer: 20
Mørdej:
300 g Margarine
450 g Hvedemel
6 spsk Sukker
2 Æg
Creme:
3 Æg
3 spsk Sukker
2½ spsk Maizena
½ l Mælk
1/4 l Piskefløde
ca. 1,25 kg frugt – henkogt, frosset eller frisk
Margarinen smuldres i melet. Sukker og æg tilsættes og dejen æltes let sammen. Dejen hviler koldt i en time eller længere.
Creme: Æg, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op til kogepunktet under piskning. Cremen afkøles, fløden piskes og vendes i. Dejen udrulles og en bradepande (30 x 40 cm) beklædes hermed. (Det er nemmest at dele dejen i to stykker og lade dem overlappe lidt på midten). bunden prikkes med en gaffel.
Bagetid: 15-20 min. ved 200 gr.
Bunden afkøles og fyldes med cremen. Frugterne skæres i passende stykker og lægges ned i cremen.
Tærten serveres i bradepanden. (Kan også overtrækkes med gele).
Kilde: Annelise Nielsen, 24 Oct 93