Kategorier

Baguette

5 g gær
2 dl vand
2 dl mel

1 dl vand
10 g salt
ca. 380 g mel

Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet. Melet tilsættes og dejen piskes med en gaffel , til den er blank og sej. Surdejen stilles ved almindelig køkkentemperatur i et døgn, hvorefter selve dejen lægges.
Vandet lunes til ca. 35º og tilsættes surdejen sammen med sal og resten af melet. Ælt dejen grundigt til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Stilles til hævning i 4 timer. Dejen slåes ned, deles i tre deler, der trilles ud til lange baguetter. Lægges på plade og dækkes med fugtigt viskestykke og efterhæver 45 min.
Ridses med en skarp kniv, pensles med vand eller sammenpisket æg tilsat lidt vand.
Sættes i forvarmet ovn ved 260º i 15-20 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.