Kategorier

Bærpirog

4 personer

Bund:
2 æg
50 g rugmel
50 g hvedemel
160 g kvark
1½-2 tsk bagepulver
½ dl Hermesetas Dryslet
2 tsk olie til formen

Fyld:
350 g bær eller 150 g bær og 2 æbler
1½ dl Hermesetas Dryslet
1 tsk kanel hvis du anvender æbler

Top:
2 blade husblas
½ dl appelsin eller druejuice

Bland alle ingredienserne til bunden sammen og tryk dejen ned i en pieform, delvis også op langs kanten. Hæld bær eller bær/æbler, der er skivet eller revet i, og til sidst Hermesetas Dryslet. Bages ved 200 C i ca. 45 min. Lad kagen køle helt af. Opblød husblassen i koldt vand og smelt den i varm juice. Hæld det forsigtigt over bærrene og lad det stå i nogle timer.

Kilde: “Hermesetas Den nye kogebog”, 1995 – Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.