Kategorier

Albondigas

4 portioner

Kødboller:
250 g Hakket svinekød
250 g Hakket oksekød
1 spsk Ris
1 Fed hvidløg
1 Lille løg
1 Æg

Fyld:
1 Hårdkogt æg

Sauce:
400 g Tomater
1 Lille løg
2 Chile Chipotle
10 Grønne oliven
1 Fed hvidløg

Kødboller: Læg den rå ris iblød i varmt vand nogle minutter. Hak løg og hvidløg, rør dem sammen med risen og ægget i det hakket kød, som herefter formes til boller. Det hårdkogte æg, skal hakkes og kommes i bollerne som fyld. Kødbollerne (albondigas) skal senere koges i saucen.

Sauce: Tomaterne skal grilles lidt på en rist ell. pande for at gøre dem lidt bløde. Derefter blendes de med chipotle, hvidlød og løg. Det hele svitses i en gryde med en tsk. svinefedt ell. olie, lad det koge ned til ca. halvdelen, så tilsættes 3/4 l. vand og salt efter smag. Når det er kogt op igen, kommes kødbollerne (albondigas) i og koges i 45 min. Oliven kommes i til sidst, lige inden serveringen. Serveres til løse ris og majs tortillas.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.