Kategorier

Æblemarengs

Til 4. personer
I bunden af et ildfast fad anbringer du en lagkagebund, evt. købt og skåret til efter fadet. Kagen fugtes med lidt saft eller vin, herpå lægges 6 æbler, der er halveret og kogt i en sukkerlage af : 3 dl. vand, 100 g sukker og lidt revet citronskal.

Marengs af :
3 æggehvider, gerne frosne
150 g sukker
3 små tsk eddike

Pynt :
evt. lidt mandelflager
De halve æbler uden kernehus koger få minutter møre i sukkerlagen og lægges med den runde side opad på kagebunden ( der kan vædes med sukkerlagen ).

Herover marengsdejen: Du pisker æggehviderne meget stive, og heri blandes eddiken og halvdelen af sukkeret ( der endelig skal være melis ), og dette piskes godt – sejt – i nogle minutter, hvorefter du let med en ske vender resten af sukkeret i marengsen – endelig ikke piske mere. Nu er dejen fin og stiv og fordeles over æblerne. Lidt mandelsnitter kan drysses over. Bager i ovnen på en rist på nederste rille i 10 min., ved 225°

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.