Kategorier

Ørred au four

(5 personer)

1 hel ørred a 2-2½ kg eller 5 portionsørred
200 g vilde ris
2 spsk cognac
250 g friske grønsager
250 g skaldyr
250 g smør
1 knsp revet muskatnød
kørvel

Ørreden Renses og smøres med vindruekerneolie. Bages i for opvarmet ovn i 35 min. V/ 180 g.
Kammuslinger, krabbeklør og blæksprutter i lige store stykker dampes i smør med kørvel, muskatnød, salt og peber i ca. 5 min.
Små blandede grøntsager koges let, vandet hældes fra. Tilsæt smør og kog let videre til smørret bliver jævnt.
De vilde ris koges med salt i ca. ½ time. Herefter stænkes med cognac og lidt olie.
Anretning: ørreden anrettes på fad med skiftevis bløddyr og skaldyr, ris og grøntsager. Server smørret fra grøntsagerne i saucekande.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.