Hovedretter, Gæstemad, Fisk, Skaldyr, Pasta – Personer: 4
800 g Rokkevingefileter
100 g Stenbider- eller lakserogn
16 Friske blåmuslinger
16 Nordsørejer
2 Porrer
2 Gulerødder
6 Stilke dild
4 Stilke citronmelisse
400 g Frisk båndpasta
2 dl Tør hvidvin
6 dl Piskefløde
Salt og peber
Smør
Rokkevingefileterne skæres i små koteletter. Gulerødderne skrælles og strimles. Porrerne skylles og skæres i skiver på langs. Læg gulerødder og porrer i en gryde og dæk dem med rokkevingerne. Hæld hvidvin og piskefløde ved og damp fisk og grøntsager under låg i 5 min. Tilsæt muslingerne og lad dem dampe med, til de åbner sig. Muslingerne tages op, og fisk og urter dampes i endnu 5 min. Imens koges pastaen i rigeligt letsaltet vand i 4-5 min. Fisken tages op. Saucen koges jævn og tilsættes hakket dild og en stilk citronmelisse. Smag til med salt og peber. Pastaen hældes i en sigte, drypper af et kort øjeblik, og anrettes på 4 tallerkner. Ovenpå lægges den dampede fisk, pyntet med muslinger og rejer. Saucen hældes rundt om retten. Rokkevingerne pyntes med rognen og nogle blade citronmelisse. Serveres med flutes og grøn salat.
Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93