Kategorier

Tortellini med oksemørbrad i hvidvins/flødesauce

Hovedretter, oksekød, pasta, gæstemad, vin m.m. – personer: 2

250 g tortellini med ost
300 g oksemørbrad
50 g smør
3 dl hvidvin
4 dl piskefløde
1 oksebouillon-terning
sort peber, friskkværnet
oregano
½ dl piskefløde
Maizena
1 bundt persille
flütes
smør

250 g tortelini fromaggio (“med ost”) koges efter anvisningen i rigeligt vand og stilles til afdrypning i et dørslag uden sand.

300 g oksemørbrad skæres i tæskesmå lunser – mindre end man regner med, og steges brutalt i ca. 50 gr. Smør i 3-5 min i en gryde uden sand, hvorefter 3 dl hvidvin og 4 dl piskefløde tilsættes, og det koger lidt ind i ca. 3-5 min 1 terning okseboullion tilsættes samt en hel del friskkværnet sort peber, en anelse oregano og det jævnes lidt med ½ dl. Piskefløde hvori der er rørt noget maizenamel.

Et stort bundt persilles snittes groft (incl. Sand) – beware of the danish persillehakker! – en katastrofal opfindelse der er istand til at forvandle sprød frisk persille, til nogle våde grønne klatter … Suk! Serveres med et drys persille, sprød flütes og smør – dette drikkes med en blid rødvin.that’s it!det er bare for nemt at blive fed med en god fantasi for mad!

Kilde: René Hjorth Stine Hansen,20 aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.