Kategorier

Souvlaki

Lam 4 personer

800 g lammekød

Marinade:
1 dl hvidvin
3 spsk olivenolie
1 dl finthakket blegselleri
2 stilke frisk basilikum el.
3 tsk tørret
2 charlotteløg
1 fed hvidløg

Puds kødet og skær det i mindre stykker.
Gør de øvrige ingredienser i stand og hak dem fint.
Rør alle ingredienser til marinaden sammen og hæld dem over kødet.lad det trække i marinaden i mindst en time.
Sæt kød og evt.små løg,små tomater og stykker af peberfrugt på grillspyd.sæt det ikke helt sammen, så kan vamen fordele sig rundt om stykkerne. Grill i ovnen eller på en havegrill til kødet er førdigt, ca.5-10min.
Tips: Jo længer kødet marineres, jo beder smag for det.

Hvis du griller grønsager sammen med kødet, så pas på de ikke bliver brændte

Svinekød kan sagtens anvendes i stedet for lammekød, eller man kan anvende begge dele samtidigt

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>