4 personer
4 rødspætter, flåede og rensede
1 ps sesamfrø, ca. 100 g
1 bdt friske koriander
rød chili
1 ds usødet kokosmælk
50 g usødet peanutbutter
saft fra 2 limefrugter
2 spsk Nam Pla (Thailandsk fiskesauce)
1½ dl vindruekerneolie til stegning
Agurkesalat:
1 dl sukker
1 dl risvinaigre
1 dl vand
2 spsk Nam pla
1 agurk
rød chili
200 g Jasminris
Start med agurkesalaten. Sukker, risvinaigre, vand og Nam Pla blandes sammen. Agurken flækkes, kernerne skrabes ud og den skæres i skiver ca. 2 mm. tykke. Chilien befries for kerner, hakkes fint og tilsættes lagen sammen med agurken. Lad det stå i køleskab mindst 1 time, gerne natten over. Rødpætterne vendes i sesamfrø og steges på en pande med vindruekerneolie, ved middelvarme så sesamfrøene ikke brænder og bliver bitre. Start med at stege dem på oversiden først. Imedens laves saucen:
Kog kokosmælk op med peanutbutter. Hæld den i en blænder og mix det med koriander, limesaft, Nam Pla og halvdelen af chilien (uden kerner). Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op uden at det koger, så mister saucen farven og kan smage bittert. Serveres til rødspætten sammem med agurkesalaten og de kogte ris. Pynt evt. rødspætten med fintsnittede chili.
Kilde: Meyers Køkken