Kategorier

Rødgrød med flødetykmælk

1 L usødet rå frugtsaft
10 g agar-agar
400 g blandede bær f.eks. jordbær, ribs, solbær, hindbær, brombær
2 ferskner
2½ dl tykmælk
30 g honning (1 spsk)
½ tsk vanillesukker
1 dl piskefløde

Agar-agaren hældes i en lille skål. 6 spsk af frugtsaften tilsættes, og agar-agaren udrøres helt i saften.
Resten af saften bringes i kog i en gryde. Agar-agaren piskes i den kogende saft, som derefter skal koge 2 min. under stadig omrøring. Så tages gryden af blusset og saften afkøles.
Bærrene renses, eventuelle stilke fjernes og bærrene skylles og duppes tørre. Ferskenerne flåes, halveres, udstenes og skæres i mindre stykker. Frugten fordeles i 4 dybe tallerkener og overhældes med saftblandingen. Tallerkenerne dækkes til, og grøden afkøles i ca. 2 timer.
Tykmælken kommes i en skål sammen med honning og vanillesukker og røres grundigt sammen med et piskeris. Fløden vendes i. Flødetykmælken fordeles over grøden eller serveres separat til.
Tip: om vinteren kan man bruge frosne bær, som lægges uoptøede i tallerkenerne og overhældes med den varme saft. Derved sparer man afkølingstiden og kan servere desserten, så snart flødetykmælken er færdig. Frossen frugt er i øvrigt på ingen måde “dårligere” end frisk. Faktisk kan frugter, som er høstet fuldmodne og derefter behandlet korret, endda indeholde flere værdigfulde næringsstoffer end frugt , som man selv har opbevaret køligt i flere dage.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.