Kategorier

Persilletærte

200 g mel
½ tsk salt
125 g dulle
1-2 spsk vand

100 g mozzarella
1 bdt. persille
3 æggeblommer
1 helt æg
2 dl piskefløde
salt og hvid peber

Smuldr mel, salt og dulle til en konsistens som frisk brødkrumme og saml hurtigt dejen med lidt vand. Lad den hvile koldt i ca. 30 min.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform eller et rundt ovnfast fad, så dejen når godt op ad kanten hele vejen rundt. Støt evt. kanten med en løst sammenrullet pølse af alufolie. Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen ved 225º i ca. 15 min.
Fjern folien og lad bunden køle af.
Skær osten i små terninger og fordel to tredjedele af dem på tærtebunden.
Purér persillebladene sammen med æg og fløde i blenderen. Smag til med salt og peber, hæld blandingen i tærten og drys resten af osten på.
Bag tærten i ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Tærten smager dejligt både varm, lun og kold.
Velegnet til lammekød, kalvekød og kylling, høne eller kalkun.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.