Kategorier

Ostindisk gryderet

ca. 3-4 portioner

½ kg svinehalskam
50 g smør/margarine
¼ kg æbler
2 løg
1½ tsk karry
1 knivspids paprika
1 knivspids peber
1½ tsk salt
50 g rosiner
4 dl vand
1 dl fløde.
 
Meljævning:
1 spsk mel
½ dl vand.

Skær kødet i terninger ca. 1½x1½ cm. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i terninger. Pil løget og hak det groft. Brun smørret i en gryde. Skru ned til jævn varme og steg kødterningerne heri. Tilsæt æble, løg og karry og svits det med. Paprika, peber, salt, rosiner, vand og fløde tilsættes. Kog retten for svag varme ca. ½ time til kødet er mørt. Ryst mel og vand til en jævning. Rør jævningen i retten og lad den koge igennem et par minutter.

Serveres med løse ris. Endvidere hører der en masse andre ting til, som serveres i små skåle – det kan være rosiner, hakket persille, hakket løg, smuttede mandler, kapers, rå champignoner i skiver, bananer i skiver, hakket hårdkogt æg eller kokosmel.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>