Kategorier

Nøddebrød med frugt

25 g gær
50 g rosiner
1 ½ dl lunkent vand
2 tsk groft salt
2 spsk olie
1 tsk sukker
1 dl ymer
120 grahamsmel (2 dl)
1 stort groftrevet syrligt æble
350-400 g hvedemel (ca 6 dl)
50 g groft hakkede valnøddekerner
1 æg til pensling

Udrør gæren i det lune vand. Tilsæt olie, ymer og det groftrevne æble. Bland nøddekerner, rosiner, salt og sukker i grahamsmelet og rør det i dejen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig. Form dejen til et rundt brød, som lægges på bagepapir på bagepladen. Læg en stor skål over og stil brødet til hævning på et lunt sted i 40-45 min. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225 grader i 15 min. Dæmp så til 200 grader og bag yderligere ca 20 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.