Kategorier

Marineret oksemørbrad

12 personer

1½-2 kg oksemørbrad
salt
smør
olie
1 kg grønne bønner
100 g valnøddekerner

Marinade:
½ flaske tør rødvin
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk tørret rosmarin
1 tsk sorte peberkorn

Rens mørbraden for hinder og eventuelle sener. Læg den i en kraftig plastpose med tør rødvin, olivenolie, snittet hvidløg, rosmarin og peberkorn. Læg posen i køleskabet 4-6 timer og vend den et par gange. Afdryp mørbraden og brun den i smør og olie i en stor stegegryde eller sauterpande. Drys kødet med salt. Hæld fedtstof fra, dæmp varmen og tilsæt siet marinade. Lad mørbraden småsnurre under låg ca. 20 minutter, tag den op og læg den tildækket 30-40 minutter. Kog skyen ind til ca. 2 dl. Damp bønnerne lige netop møre i letsaltet vand. Skær mørbraden i ret tynde skiver og anret dem kolde eller lune med varme bønner og valnøddekerner. Hæld den varme sky rundt om kødet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.