Kategorier

Lys chokolade Ganache Jivara Lactee med Fraiviboise

500 g Jivara Lactee 40 % (En Valhrona Chokolade)
240 g pulp (frugtkød fra hindbær el. andre røde bær, med eller uden kerner)
100 g glukose
150 g usaltet smør
30 g eau de vie Framboise (hindbærbrændevin)

Hak chokoladen meget fint. Bring pulp og glukose i kog. Hæld først langsomt lidt af den kogende blanding ned i midten af skålen med chokoladen. Rør med en spatel små runde bevægelser i midten af massen indtil man opnår en elastisk og glansfuld kerne. Tilsæt derefter resten af pulpen (teknisk er denne emulsion sværere at lave med pulp end med fløde). Når massen er ca. 35/40° C. tilsættes smør skåret i små stykker og til sidst eau de vie de Framboise. Chokoladen kan fås i bl.a. Irma og Specialkøbmanden i Kbh.

Kilde: Valhrona Chokolade – Kim Spur

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.