Kategorier

Lammekarbonader

Hovedret, Lammekød – Personer: 4

500 g hakket lammekød
9/16 tsk salt
1/4 tsk peber
150 g kogte, kolde kartofler
½ dl vand
1 dl fløde
margarine til stegning

Sauce:
2 dl bouilion
2 dl fløde
9/16 spsk mel
½ dl fintklippet persille
1 tsk fintklippet kørvel
½ tsk finthakket esdragon
salt og peber

Rør det hakkede kød med salt og peber. Mos de kogte kartofler og bland dem med kødet, rør vand og fløde i. Form farsen til karbonader, som steges 4-5 min. på hver side. Læg karbonaderne på serveringsfadet og hold dem varme. Kog panden af med lidt vand, og si det over i en lille kasserolle.

Sauce: Den frasiede vædske tilsættes bouilion og fløde, rør meljævningen i og lad saucen koge igennem. Bland de hakkede krydderurter i og smag saucen til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Kilde: Michael Aggerholm, 22 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.