Kategorier

Lammegryde special

Lammekød, Hovedret, Gryderet – Personer: 4

1 kg lammebryst
½ tsk hvidløgssalt
2 tsk salt
1 tsk peber
2 spsk margarine til stegning
1 stort hakket løg
2 dl hvidvin
1 dl bouilion
2 spsk hvedemel
250 g champignoner
1 tsk paprika
9/16 dl fløde

Skær kødet i serveringsstykke eller bed slagteren gøre det. Drys med salt, peber og hvidløgssalt og steg kødet pænt brunt på alle sider i en jerngryde. Tilsæt hakket løg. Hæld vinen ved og lad kødet stege ved svag varme i ca. 30 min., eller til det er mørt. Rør hvedemelet ud i bouilionen jævn skyen hermed. Tag kødstykkerne op først hvis gryden ikke er særlig stor. Lad saucen koge godt igennem, før kødet lægges i gryden igen. Kom de skivede champignons i lidt smør på en pande i få min. og hæld dem derefter i gryden, som røres rundt og smages til med paprika og salt. Retten serveres med kogte kartofler.

Tilberedningstid: Ca. 1½ time.

Kilde: Michael Aggerholm, 17 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>