Hertil kan man med fordel anvende de lakserester, man tit kan finde f. eks. i supermarkedernes kølediske. Det gør salaten betydlig billigere, end hvis man bruger et regulært stykke laks.
250 g røgede lakserester
1 lille grøn peberfrugt
1 – 2 stænger blegselleri
1 håndfuld champignoner
1 bundt persille
150 g mayonnaise
1 spsk yoghurt naturel
1 – 2 dråber Worcestershiresaure
hvidløgssalt
lidt karry
hvid peber
Tilberedningstid: 35 – 40 min
Læg laksestykkerne i en kasserolle og hæld så meget koldt vand ved, at det lige akkurat dækker.
Bring vandet langsomt i kog, sluk for varmen, fisk lakseresterne op og stil dem til afkøling i en sigte.
Imens befries peberfrugten for ribber og kerner og skæres i tynde strimler.
Blegselleristænglerne snittes i kanske fint, champignonerne renses og skæres i meget tynde skiver, persillen skylles, tørres og hakkes fint.
Rør mayonnaisen sammen med yoghurten og smag til med Worcestershiresauce, karry, hvidløgssalt og peber. Pil den afkølede laks i små flager, som vendes i mayonnaisen sammen med peberfrugt, blegselleri, champignoner og persille. Stil salaten kølig til den serveres.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendet